Happy new year fellas


























BÄST !


Dancing in the dark


Blä...

Det där med att mina barn har varit på gott humör idag... Ja, det skulle jag inte ha skrivit. För precis i den stunden bröt kriget ut fullständigt. Det skreks, grinades, slogs och kastades saker. Så himla kul :/ Ibland är Mammajobbet inte en dans på rosor, det skall gudarna veta. Men denna gången fick Mamman nog ordentligt och röt till så taket lyfte, och det verkar som om budskapet gick in hos dom! Jag däremot, jag har knappt någon röst kvar...


Glöggkväll hos Lina

Vi hade oerhört kul på våran glöggkväll igår :D Massa massa hysteriska skratt och spratt. Och det kan man ju aldrig få för mycket av :) Nu väntar nya Karate Kid-rullen med Raz. Plus läggning av miniterroristen. Hon har varit på gott humör idag, så vi kan ju alltid hoppas att läggningen går smärtfritt. Har inte riktigt varit så de senaste dagarna... Hugaligen... 



Skönhet i miniformat


NSP-cupen i VBG 27/12

Jag har för 17 inte hunnit blogga alls nästan i jul och jag känner att jag har massor som jag vill skriva. Men vi har ju hälsat på många och umgåtts med våra nära och kära i juletid, så bloggen har kommit lite i skymundan. Den 27 så spelade i alla fall Rasmus cup i VBG. NSP-cupen hette den, och killarna var kanonduktiga :) Andreas, Milla, jag, Mormor och Morfar var tappra åskådare på läktaren. Jag har så svårt att se killarna spela, för jag blir galen när dom inte "gör som dom ska".

Men men... Dom vann två matcher och förlorade en. Men de dom vann, så blev resultatet 3-0 respektive 5-0. Den var en väldigt glad kille som fick medalj med sig hem, efter en heldag i VBG.


Skridskoåkning á la Hedvall/Larssons


Shit

Alltid är det nåt man skall glömma :/ Andreas och jag skall på glöggfest i kväll hos Lina, men Lena glömde alkoholen i Uddevalla. 18 minuter kvar tills det stänger, men det skall nog gå. Tur att man bor i stan när man bor här ;)

Tjille jag måste dra!



Oj, vad snäll jag har varit!

Jag fick den finaste jul jag någonsin kunde drömma om ♥ Det enda som var lite ledsamt var att vi fick fira med Andreas familj dagen efter. Dom var oerhört saknade, och det värkte i hjärtat på mig. Vet hur gärna dom hade velat ha Oss där med. Men nästa år blir det annorlunda... Då kanske vi till och med kan ha julen hos Oss om vi har tur, och våra planer går vägen ♥ 

Min fina man skämmer bort mig till tusen. Var tvungen att ringa ett samtal tidigare och då kom han med frukost och morgonkaffe till mig :) Fattar inte att jag har kunnat ha sån tur! Nu är han i tvättstugan och hänger tvätt, och snart skall vi bege Oss till Vara igen. Det blir lite flängande nu, men det är det värt. Andreas skämmer inte bara bort mig i vardagen, utan även på jul. Jag blev alldeles tårögd när jag fick se vad han hade köpt till mig. Han sa "att det bara var prylar ju...", men det håller jag inte med om. Jag fick en GPS (en TomTom XL, för att jag alltid lyckas köra vilse), en spikmattekudde (för att jag är så stel i nacken, och brukar rulla min spikmatta och lägga där), min favoritparfym (Vera Wang, för den var nästan helst slut), och en humorbok (för vi har sagt att vi alltid skall ha kul och bjuda på Oss själva). Han hade verkligen tänkt till med ALLT, och då är det verkligen inte bara prylar. Jag är lycklig bara över att ha hans kärlek. Jag behöver inte en massa saker, men visst är det kul att få. Skulle någon säga annat så ljuger den ju... Och sånt gillar vi inte!

Jag hade en tanke med mina med, och Andreas sa att den mest personliga klappen var det finaste han någonsin fått, och det värmde i hjärtat ♥ Jag vet att jag är mesig kanske, men jag trodde aldrig att jag kunde bli så lycklig som jag är nu. Jag var ju lycklig innan med, när det bara var barnen och jag. Men en sak är säker... Den mannen gör mig komplett, och han är MIN ♥



Dom vackraste ♥


F*cking fabolous

Jag tror att jag har haft den bästa julen på länge och vi har haft det så oerhört bra. Spenderat hela julhelgen med dom vi älskar mest, och jag är så oförskämt lycklig. Vill bara säga att jag är så oerhört tacksam över att jag får vara så lycklig som jag är just nu, och må så bra. Det är något som jag aldrig kommer att ta för givet, och det borde ingen göra. Vi spenderade julafton med Larssons och juldagen med Hedvallarna detta år ♥ Har tagit massor med galet fina bilder, men de kommer inte att komma upp förrän jag har kommit hem till min egen dator. 

Min vackra man är och spelar cup just nu. Eller ja, dom har samling. Barnen och jag skall åka bort och kolla lite sen. Vi har precis varit och handlat, och innan dess åt vi en fantastisk middag hos svärisarna innan vi åkte till rinken och åkte skrillor :) Shit, vad kul det var! Jag har inte åkt på säkert 15-16 år, om inte mer. Men det gick allt :) Rasmus var ju galet grym, så honom blev vi riktigt impade av. Nu måste jag sätta igång och röja lite innan vi pyser, tjipp.

Vill önska Er alla en God Jul

Och låta Er njuta av årets bästa jullåt ♥ Kärlek och lycka till Er alla!


Nu börjar semestern på riktigt

Sitter på tåget nu som skall ta mig till Vara. Är inte alls vän av att behöva passa tåg och dyl. I-landsproblem, ja visst, men jag höll på att missa tåget. Jag har verkligen vant mig att ha bil och känner mig lite halv utan den :'/ Men detta går bra det med. Lärorikt om inte annat. Det skall bli så skönt att vara ledig och fira jul med dom man älskar mest. Önskar vi kunde dela på Oss bara. Men vem vet, en dag kanske vi kan samla alla hos Oss? Fast då får det nog vara liiite större ;) Fast finns det hjärterum, finns det stjärterum har jag hört. Hur firar Ni eran jul? Och hur gör Ni för att få alla nöjda och glada utan att dela Er mitt i tu?

Läcker bokkombo


Orginalfotot hittar ni hos http://irideeen.blogspot.com/

11 dagars

SEMESTER! WEEEEEIHOOOOO :) Och idag skall jag hämta hem min bebis ♥ Hon skall aldrig få vara borta så länge från mig igen. Kanske möjligtvis när hon är 15 och övertrotslig, men nej, jag tror inte det. Inte ens då... ♥



I morgon bitti

Skall kärleken och jag åka och hämta hem, det oerhört saknade lilla trollet ♥ 6 dagar är alldeles för många dagar för denna Mamman. Jag har saknat ihjäl mig nästan :/



"Annorlunda pynt", kanske ?


Björkris i hög vas med ljusslingor och små silvriga julgranskulor.

Min lilla vackra "kvist", som jag inte minns vad den heter, fick laserade och målade pepparkakor i sig, och en stjärna. 

Till min stora "kvist" blev det julgranskulor i rött, silver och guld. 

En kubvas fylldes med röda julgranskolor med silverglitter på, och dessa är omringade av julgransglitter.

Vaken och laddad

För dagen som kommer är här. Blev väckt av ett samtal från bilverkstaden som var dyrt och jobbigt, men det är materiella ting så det skakade jag snabbt av mig. Hur jag skall lösa det vet jag inte, men vi är friska och mår bra och det är det enda som betyder något ♥ Nu skall jag pula lite med min kärleks julklapp, men först morgonkaffe och rostmacka. 

Och förresten... Jag har sådana underbara julkänslor. Jag älskar snön! Trots att man får skotta ihjäl sig, och köra som en pensionär på vägarna, så älskar jag det. Det är så vackert och jag blir förälskad bara av att titta ut genom fönstret ♥



Natti gott folk

Jag är galet trött, så jag kryper till kojsen nu, efter en lång helg. Natti raringar, och tack för att Ni finns ♥ När jag vaknar är det dags att se över det sista som behöver göras i julklappssammanhang + posta julkort + handla ingredienser till dagens middag. Sen invänta man och barn ♥ 

I helgen så har jag sett en sjukt bra Disneyfilm, UPP, som jag bara måste köpa till samlingen. Så himla mysig är det, så har Ni inte sett den? - Gör det!


LÅSTA is uppdaterad

HÄR HÄR HÄR klickar du!

Förfrågan

Pippitröjan, som jag beställde i veckan, har ju varit hysteriskt poppis och svår att få tag i. Jag letade på Rut m fl. och även på bubbelroom, Nellys osv, men icke. Nellys har polon, men bara den svarta varianten. Sen så gjorde jag så att sökte på Pippitröja+cardigan och då dök den upp på Turnside. Den jag beställde var orginalfärgen (röd, blå och vit), men nu finns den bara kvar i svar/grå, strl S och M. Dom har även fraktfritt om man beställer över 400 kronor, och garanterar leverans innan jul! Det gillas ;)

Två intima

En man och en kvinna skulle krypa till sägs en kväll och ha det lite trevligt tänkte dom. Strax efter att mannen kommit in i henne så utbrister kvinnan... Det var allt ett väldigt litet instrument du har. Men då utbrister mannen... Jag är inte van att uppträda i så stora lokaler.



Det var en lärarinna som talade inför sin stora klass. Hon berättade att de under morgondagen skulle ha ett stort prov och att det var väldigt viktigt att alla medverkar på detta, då resultatet skulle uppta en stor det av det slutgiltiga betyget. Då frågar någon vad som händer i fall man skulle vara sjuk. Lärarinnan svar åter att man får försöka ta sig till skolan och göra provet i alla fall, för det är så viktigt. Därpå uttrycker klassens lustigkurre... "Om man skulle vara sexuellt utmattad då...?" - Ja, du Martin. Då får du helt enkelt skriva provet med vänster hand denna gång. 





TACK Amelie :)

Barnen i en lågstadieklass fick i uppgift att rita en teckning med någon av sina föräldrar på jobbet. En flicka bidrog med följande alster:



Efter att den lilla flickan tagit med och visat teckningen hemma, återvände hon till skolan nästa dag med en lapp till klassläraren från mamman som löd: 

”Jag vill gärna klargöra ett par saker angående min dotters konstverk. Detta är INTE en teckning av mig när jag utför någon slags stångdans på en strippklubb. Jag arbetar i en järnaffär och jag hade berättat för min dotter om hur mycket pengar vi hade tjänat efter det senaste snöovädret. Bilden föreställer mig när jag säljer en snöskyffel!”
.

Klick klick klick

Jag är ett stort fan av Rut m fl. och jag uppskattar verkligen att fler butiker tar in det märket till "mig". Och jag är ju inte bara ett "Rut-fan" utan även ett "Pippi-fan". Så detta klickades hem till moi idag ;) Tycker att jag hade gjort mig förtjänt av det... Fraktfritt var det med, och det gillas :) 



Denna beställning gjorde jag på Turnside, som också har fraktfritt om man beställer över 400 kronor :) Inte nog med att dom har frakfritt. Dom garanterar leverans innan jul! Och det gillar vi ju såklart ;)

Bilen bilen bilen :(

Lena gick upp klockan 04:55 idag för att åka till Uddevalla, men bilen kändes inte riktigt OK. Den fick stanna kvar hos Andreas som får lämna in den på service efter jobbet idag, innan han åker hem till mig. Jäkeln började rycka i ratten lite (läs:mycket) igår på väg till Vara och dra rejält till vänster. Inte trevligt alls! Stannade och kollade däcken först, men dom såg bra ut. Och i morse lät bilen inge bra alls :/ Skit skit skit säger jag bara...

För två veckor sedan så smällde en kollega igen ena bakdörren så bältesskiten hamnade emellan, själva metallfästet. Så dörren har fastnat helt och går inte att få upp! Dessförinnan körde jag ju av vägen rejält... Caren och jag är inte riktigt kompatibla med varandra just nu känner jag... :(


Duktig tjejja

Vi sov ju en natt hos Andreas i helgen, och Milla sov som en däckad säl. Hon var så duktig!Sov ensam i eget rum hela natten och kom inte intassande förrän klockan 10:30 morgonen efter. Det kallas jag väluppfostrad unge ;)



Nytt juligt


Kul att duscha själv

Tänk vad roligt det kan vara att duscha själv... Det var tider det! Numera blir man mer än GLAD när någon duschar en, och man slipper duscha själv ;)



Citat från liten själ

‎"Han är nakenfis... Naken är han Mamma!!"

Milla såg en bild av vännen Anton på facebook... :)



TACOMYS med svärisarna

Denna helgen har varit helt fantastisk på alla sätt och vis, och vi har verkligen bara tagit det lugnt och myst. Gjort det som fallit Oss in för stunden, och spenderat våran tid med de vi älskar mest ♥ I fredags så var vi ju, som jag skrev tidigare, hos mina fina svärföräldrar Åsa och Leif. Tog en massa bilder, och har satt ihop några utav dem i ett collage... 



Ett stopp på vägen 10 december

Resulterade i detta vackra collage... *FRID*




Fasadbokstäver

Det finns ju 1000 och 1 olika sätt som man kan göra när man skall "numrera" sitt hus, och det är så himla kul att se att allt fler börja tänka lite "outside the box". Personligen så tycker jag det är hysteriskt läckert att bokstavera husnumret. Kanske skulle vara svårt om man har ett högt tal, men jisses vad snyggt det är. Den dagen jag köper hus så vill jag bokstavera husnumret. Men eftersom det säkert kommer dröja ett tag, så finns risken att jag hinner ångra mig ;) Men läckert är det! Håller Ni inte med?

Pics/collage by Inreda.com

Lite ärenden i väntan

Min underbara man är och tränar fotboll och Millis och jag skall uträtta några ärenden under tiden. Rasmus ville inte följa med igår eftersom han ville gå på sin andra lillasysters kalas idag, och ville inte behöva gå upp och åka tidigt för att hinna dit. Andreas, Milla och jag hade en kanonmysig eftermiddag/kväll tillsammans med svärisarna och en av svågrarna igår. Det blev tacos och massa annat gottigt julmys. Precis innan A åkte till träningen så fick han ett sms från sina föräldrar...

"Det är helt fantastiskt hur glad man kan bli av ett litet penntroll. Saknar henne massor redan!"

Och då pratar hon ju såklart om Millis. Dom är verkligen världens bästa och jag känner mig så lycklig över att ha berikats med så fina svärföräldrar. Och det är så kul att dom tycker så mycket om barnen. Milla är eld och lågor när hon är där, och det är kul se ♥ Tog en massa fina bilder igår med, fast dom ligger inte på datorn än... 

Bjuder på ett "stulet foto" på min vackra svärmor, när hon är på maskerad som Jack Sparrow. Så jäkla likt! Inte många som kan bära upp en maskeradkostym som hon ♥ Fast när svärfar var Michael Jackson var han inte och leka med han heller. Dom är så grymma!



Nej, nu måste vi pysa om vi skall hinna med allt... Lite mat kanske skulle vara bra om vi hann göra innan Andreas kommer hem med... *Önsketänkande från en tidsoptimist* ;)

The best cover... EVER !



Life is a mystery, everyone must stand alone.
I hear you call my name and it feels like
Home.

When you call my name, it's like a little
Prayer. I'm down on my knees, I wanna take you
there. In the midnight hour, I can feel your
Power. Just like a prayer, you know I'll take you there

I hear your voice, it's like an angel sighing.
I have no choice, I hear your voice, feels like
Flying. I close my eyes, oh God, I think I'm
Falling, out of the sky. I close my eyes, Heaven
Help me.


When you call my name, it's like a little
Prayer. I'm down on my knees, I wanna take you
There. In the midnight hour, I can feel your
Power just like a prayer. You know I'll take
You there.

Like a child, you whisper softly to me. You're
In control just like a child, now I'm dancing.
It's like a dream, no end and no beginning.
You're here with me, it's like a dream. Let
The choir sing.

When you call my name, it's like a little
Prayer. I'm down on my knees, I wanna take you
There. In the midnight hour, I can feel your
Power, just like a prayer. You know I'll take
You there.

When you call my name, it's like a little
Prayer. I'm down on my knees, I wanna take you
There. In the midnight hour, I can feel your
Power just like a prayer. You know I'll take
You there.

Life is a mystery, everyone must stand alone.
I hear you call my name and it feels like
Home.

Just like a prayer, your voice can take me
There. Just like a muse to me , you are a
Mystery. Just like a dream, you are not what
You seem. Just like a prayer, no choice,
Your voice can take me there.

Just like a prayer, I'll take you there. It's
Like a dream to me. Just like a prayer, I'll
Take you there. It's like a dream to me. Just
Like a prayer, I'll take you there. It's like
A dream to me. Just like a prayer, I'll take
You there. It's like a dream to me.

Just like a prayer, your voice can take me
There. Just like a muse to me, you are a
Mystery. Just like a dream, you are not what
You seem. Just like a prayer, no choice,
Your voice can take me there.

Just like a prayer, I'll take you there. It's
Like a dream to me. Just like a prayer, I'll
Take you there. It's like a dream to me. Just
Like a prayer, I'll take you there. It's like
A dream to me. Just like a prayer, I'll take
You there. It's like a dream to me.

Magnificent


As the snow flies 
On a cold and gray Chicago mornin' 
A poor little baby child is born 
In the ghetto 
And his mama cries 
'cause if there's one thing that she don't need 
it's another hungry mouth to feed 
In the ghetto 

People, don't you understand 
the child needs a helping hand 
or he'll grow to be an angry young man some day 
Take a look at you and me, 
are we too blind to see, 
do we simply turn our heads 
and look the other way 

Well the world turns 
and a hungry little boy with a runny nose 
plays in the street as the cold wind blows 
In the ghetto 

And his hunger burns 
so he starts to roam the streets at night 
and he learns how to steal 
and he learns how to fight 
In the ghetto 

Then one night in desperation 
a young man breaks away 
He buys a gun, steals a car, 
tries to run, but he don't get far 
And his mama cries 

As a crowd gathers 'round an angry young man 
face down on the street with a gun in his hand 
In the ghetto 

As her young man dies, 
on a cold and gray Chicago mornin', 
another little baby child is born 
In the ghetto

Ogräs


Pic by Mynewsdesk

Hot hot hot


Inte riktigt enligt regelboken

Milla vägrar att följa regelboken när det kommer till chokladkalendern. Bara att gömma? - Nej, för hon hittar den, och hon ska ha ALLA, säger hon! Så nu har jag gett upp den fighten. Hon får äta upp sina choklader, så får hon helt enkelt stå bredvid och titta på när storebror öppnar sina sen. Kommer nog inte vara det kuligt, men så blir det. Tur för henne att hon är så söt! Nej, men allvarligt... Detta är en fight som jag inte vinner någonting på att ge mig in i, så jag skippar det. Fel kanske, men man kan inte ha rätt jämnt. 



Rubust trä

Rubust trä i kombination med stål- och industridetaljer. Mmm, säger jag bara!! Inne på Decor8 så fann jag dessa underbara collage som tog mig med storm. Dessa fantastiska kreationer är skapade av Madamstoltz. Danskarna är ju, som många säkert vet, experter när det kommer till inredning och design. Jag tar mig faktiskt friheten att kalla dom det, för deras skaparförmåga är magnifik.

Min Andreas håller just nu på att bygga ett vardagsrumsbord och jag har är sååå glad att jag har fått mig en så händig duktig man ;) Det kommer bli grymt läckert! När han frågade mig gällande hur jag tycker att det borde så ut, så var det bilder liknande dessa nedan som ploppade upp i mitt huvud. Jag kan knappt bärga mig tills det är färdigt :)   

Pics by Madamstoltz Collage by Decor8

De tre muskitörerna ♥


Ni får mitt hjärta att ta ett extra skutt ♥

Förra veckan så blev det massor av jobb för mig, vilket gjorde att jag var borta en del från kidsen. Detta har märkts av kan jag lova. Bägge grynen har varit oerhört mammiga igår och idag. Till och med Rasmus vaknade flera gånger inatt, ropade på mig och ville att jag skulle komma in till honom. Stackars Andreas som går upp innan 5 på morgonen för att hinna till jobbet! Han får inte alltid jättemycket sömn... Han vänjer sig förhoppningsvis med "ljuden" förr eller senare, men hellre förr än senare... Jag vaknar knappt längre om de bara rör sig lite, men han vaknar så fort någon utav dom mumlar i sömnen. Och då sover dom ändå i var sitt rum en bit ifrån vårt. Han är duktig mitt hjärta, och klagar aldrig, trots att han får pendla så mycket och gå upp så tidigt på morgonen. Men det gör ont i mig. Mitt samvete blöder när han får sova så lite. Men samtidigt så vill jag ju ha honom hos mig, helst hela tiden. Så vi får försöka stå ut med pendlandet ett tag ♥ Är så tacksam för att jag får ha denna underbara fina människa i mitt liv. Att älskas villkorslöst av honom är så fantastiskt och större än jag någonsin kan förklara i ord. Jag är så lycklig! Hoppas att jag får stanna i min bubbla för alltid ♥    

Idag har det varit en mamma-barn-dag. Rasmus kom sent till skolan idag stackarn för den trötta Mamman hade stängt av alarmet i sömnen. Usch vad röten jag känner mig när det händer. Ja, det har hänt förut :/ Men men... Sa till på skolan under Raz utvecklingssamtal (som gick bättre än jag kunnat drömma om) att det kan vara den virriga Mamman som är skyldig om något händer ibland. Gillar hans nya fröknar skarpt och det kändes så skönt att gå ifrån utvecklingsamtalet. Jag kände mig så lätt att jag nästan lyfte från marken. Det känns som om mycket börjar vända nu. Rasmus fick välja maten den dagen så vi åkte raka vägen till kinarestaurangen :) Men det var inte det jag skulle berätta om! Milla och jag har inte gått ur våra pyjamasar idag. Inte OK enligt vissa kanske, men vi ville ha en pyjamasdag idag så vi hade en... Så det så ;) Kvällen spenderades framför Bröllopsfotografen med massor av chippar, dipp och julmust. Julmust är galet beroendeframkallande och det är en konstant måste i våran kyl de gånger om året de finns att få tag i... MUMMA!


Design, design, design.

Nu är julen snart här, och julstämningen är på topp hos mig. Då måste ju även bloggen få bli lite pyntad, eller vad säger Ni. Jag slängde ihop ett collage av bilder från vårat julpynt till header. Vill att designen skall vara julig, men diskret, precis som min inredning. Pussen på Er och tack Ni tålmodiga själar som finns kvar även när jag inte kan blogga dagligen. Ni är GULD ♥



Lika...

Milla är övertygad om att detta är hon på denna bilden. Jag försöker förklara för henne att det är hennes Mamma som liten, men hon tror inte på mig ;) Då snackar man om lika ♥


Love at first sight


LÅSTA is uppdaterad

Och mer kommer... Men som vanligt är tiden en bristvara. Men jag har massor som jag vill få ut i alla fall. Ett steg i rätt riktning. Skall "bara" försöka genomföra det med ;) Låsta finner Ni i alla fall HÄR!!

Inte många timmars sömn nu så... Tjille!!

Wow, säger jag bara !!

Jag är ju en av de få själar som inte följer IDOL, men Andreas skickade precis en länk till mig med denna människan... Jisses, vilken röst han har. Där snackar vi starmaterial!! 


Das julkort 2010

Jag gjorde det enkelt för mig i år, och valde att utgå ifrån två grunder. Så årets jukort har antingen vit eller guldig botten. Liksom min inredning så valde jag i år att göra mina julkort i en gammaldags stil med vitt, guld och lite silver. Vackert och enkelt vill jag ha det, och det känns som jag har lyckats med det rätt så bra :)



RSS 2.0