Så mycket intressant

Psykiatrin är ju inte bara ett jobb för mig. Det ligger mig ju väldigt varmt om hjärtat och jag älskar att lära mig mer... Lite stört kanske, men så är det. Idag har jag lärt ny fakta om diagnoser som diagnoser som jag inte är lika fördjupade i kunskapsmässigt som exempelvis ADHD, ADD, Autism, Tourettes, OCD etc. Jag sitter och spanar runt på olika psykiatrisidor och dyker det upp något intressant så läser jag på lite extra och sparar ner material ;) Så i morgon så är det nog så att det kommer komma ett psykiatriavsnitt igen på lite diagnoser och annat. Jag har hittat sååå mycket intressant idag. Och jag blir ju helt såld när man även vet vad funktionshindret, kromosomstörningen eller sjukdomstillståndet beror på. Jag tycker det är så intressant att se när forskningen går framåt och att det finns så många eldsjälar där ute som jobbar dag och natt med att föra forskningen vidare.

Ni kanske tycker att det är pissetråkigt att läsa om mina psykiatri-avsnitt, men JAG tycker att det det är viktigt och ju mer jag skriver om det desto bättre blir jag. Så jag tänker fortsätta med det ;) Jag ÄLSKAR det helt enkelt, och jag brinner verkligen för det.


Är det någon som kanske tycker det är intressant med psykiatri och vill veta mer?? I så fall så skriver jag gärna om specifika diagnoser, olika förfaranden, åtgärder vid specifika händelser (kan självklart vara fiktiva med) etc. efter förfrågan och önskemål. Ni får då vara anonyma om någon tycker att det är känsligt. Jag älskar detta så jag tycker bara att det är roligt!! Skriver Ni däremot lägg ner skiten, så tänker jag slå dövörat till ;) Och jag tror självklart inte att jag är någon specialist, men skall göra mitt bästa för att få fram informationen om jag inte kan svara på rak arm. Och jag kan självklart även svara via mail om någon heller vill det.

Lämna en kommentar så blir jag GLAD ♥
Postat av: novalie

Det skulle va ganska intressant att lära sig lite mer om aspergers syndrom, nått du har kunskap inom ?

Tycker oxå det är väldigt intressant med alla dessa olika diagnoser...

2010-02-01 @ 23:11:45
URL: http://nowalie.blogg.se/
Postat av: L

- Novalie:Åhhh vad roligt... TACK för din kommentar!! Vad glad jag blir =) Asperger kommer i morgon och även en annan diagnos som jag inte tror att så många har hört talas om... Kram kram vännen!!

2010-02-01 @ 23:23:30
URL: http://lenalarssons.blogg.se/
Postat av: Maria

Ämnet psykiatri är högintressant!

Skriv så mycket du vill, jag slukar det och lovar att komma med frågor om det är något jag undrar över.

Kommer välja psykiatri som en av mina inriktningar som undersköterska.

Köss!

2010-02-02 @ 07:46:18
URL: http://sessornasmamma.blogg.se/
Postat av: Tanya

Jag tycker det är superintressant!

2010-02-02 @ 07:58:09
Postat av: L

- Maria:Åhh vad glad jag blir gumsan ♥♥♥ Fråga massor och gärna, så mycket du vill. Pusss.

2010-02-02 @ 09:31:13
URL: http://lenalarssons.blogg.se/
Postat av: L

- Tanya:Superkul verkligen =) Pusss.

2010-02-02 @ 09:31:40
URL: http://lenalarssons.blogg.se/
Postat av: Malin

Jobbar själv inom psykiatrin o brinner för det så självklart vill jag läsa om "uppdateringar" inom ämnet =) Tack för en bra blogg från mig som aldrig kommenterat förrut ;o)

2010-02-02 @ 17:11:03
Postat av: Sanna

Alltid intressant, också jätteviktigt att allmänheten får mer kunskap om hur de drabbade "fungerar"..förståelsen behöver bli större!Tycker det är himla bra att du skriver om dessa ämnen! :)Love u!

2010-02-02 @ 18:01:07
Postat av: L

- Malin:Åhhh vad roligt att höra!! Vad glad jag blir. Hoppas att jag inte kommer att göra dig (eller andra) besviken =) KUL att du "tillkännager" dig ;)

2010-02-02 @ 21:27:07
URL: http://lenalarssons.blogg.se/
Postat av: L

- Sanna:TACK min trogna älskling ♥ Saknar dig såååå!!

2010-02-02 @ 21:27:52
URL: http://lenalarssons.blogg.se/
Postat av: Modern

Jag är nog mer intresserad av typ "vanliga" psykiska åkommor som inte är medfödda eller har en speciell benämning. Eller jag vet inte gud detta blev rörigt. Men jag menar typ ADHD är intressant, mat för att minska psykiska sympotm är intressant. Ångest, stress mer sådant där vardagligt. Krama Milla från mej på sin 2-års dag. Vi kommer upp när det närmar sej andra födelsedagar...

2010-02-02 @ 21:37:15
URL: http://kittelsen.blogg.se/
Postat av: L

- Modern:Ja, det finns mycket intressant!! Just ADHD är ju speciellt intressant tycker ju jag. Och med ADHD vet man ju inte exakt VAD det beror på. Om det är medfött eller om det beror på andra faktorer. En sak som man däremot vet är ju att den genetiska aspekten spelar in.

2010-02-02 @ 21:52:41
URL: http://lenalarssons.blogg.se/
Postat av: novalie

Verkligen jätte kul att skrev lite om detta ämnet, känns härligt att det kommer ut, och kanske till och med kan släppa vissa fördomar folk kan ha inför alla olika diagnoser som finns..

För det finns såna skumma fördomar om tex ad/hd att personer med denna diagnos skulle vara mindre begåvade än andra osv ja du vet säkert vad jag menar tråkigt med trångsynta människor

2010-02-02 @ 23:05:06
URL: http://nowalie.blogg.se/
Postat av: L

- Novalie:Roligt att du gillar det!! Ja, tyvärr så finns det ju mycket okunskap i vår värld. Och gällade ADHD så är de oftast väldigt smarta bara de får hjälp stt lyfta fram sin intelligens och göra det som de är riktigt bra på.

2010-02-02 @ 23:16:21
URL: http://lenalarssons.blogg.se/
Postat av: butterfree

Skulle gärna läsa lite om Borderline Personlighetsstörning, om du har tid och lust. Även Bipolär, både typ 1 och 2, och kanske lite mer om skillnaderna mellan de båda typerna.

Kram från en anonym en, även om du kan ta reda på vem jag är genom ip-nummer ;)

2010-02-02 @ 23:44:46
Postat av: L

- Butterfree:Absolut!! Skall försöka hinna med det i morgon, men eftersom jag jobbar då mestadels av dagen så kan jag inte lova att jag hinner med det då. Men så fort jag hinner =) Kram kram till dig!!

2010-02-02 @ 23:54:00
URL: http://lenalarssons.blogg.se/

Vad har du på hjärtat...??

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (Ser bara Lena)

Har du blogg?

Låt orden flöda... ♥

Trackback