Myskväll med finaste Mims ♥

Min underbaring Mims kom hem idag från Sthlm och idag har vi bara myst och haft det gott. Ätit kex och massa goda ostar, bakat kakor och gjort fruktsallad som jag kom på att vi glömt bort i kylen :/ Massa god chocklad har slinkit ner framför Twilight med. Hon hade seriöst ALDRIG hört talas om dom filmerna. Helt sinnes!! Trodde hon drev med mig först. Nu är jag galet trött så vi skall krypa ner i bingen. Raz, Mims och jag ♥ Jäkel vad underbart att få ha henne hemma igen. Har saknat henne något enormt och när hon väl kommer hem så är det alltid som om hon aldrig varit borta. Rasmus har till och med suttit i hennes knä idag, massor!! Och det brukar inte min lilla raring gå med på ♥

GLÖM INTE ATT TÄVLA !!

Ni har fortfarande chans att anmäla Er till tävlingen =) Fram till och med 2 maj klockan 21:00. Detta gör Ni HÄR, trycker på bilden nedan, eller på bilden i menyn, så kommer ni till tävlingen... Kom igen nu!! =)Överväldigad

Ja, det är precis vad jag är. På ett positivt sätt, men även lite sorgsen. Som alltid när jag går på föreställningar, föreläsningar eller shower som handlar om NPF (Neuro psykiatriska funktionsnedsättningar) så blir jag än mer sporrad att göra ett bra arbete, att hjälpa, men att också även sprida min kunskap vidare till andra. Det finns så många trångsynta människor i vårat land och vår värld som bara ser sig själv och är helt oförmögna att sätta sig in i någon annans situation än sin egen. Som från början endast måste ha fått lära sig tre ord, och som även i vuxen ålder inte har lärt sig fler... JAG JAG JAG!! Och detta är så tragiskt!! Speciellt när de inte har någon som helst självinsikt heller, och verkar helt ovetande om sitt sätt och handlande.


Jag kan med handen på hjärtat säga att jag är så himla glad att jag introducerats för NPF och även för Riksförbundet Attention som jag är medlem i. Det var många år sedan och det har i många avseenden varit fruktansvärt, men ack så lärorikt och som jag har växt som människa. Även om man alltid lever i oro och rädsla över dom jag älskar, och deras välmående, så är jag så grymt lyckligt lottad att få ha så många fantastiska människor i mitt liv som berikar mig på så många sätt. Jag har lärt mig så mycket på vägen, och jag vet idag att man aldrig skall ta livet för givet. Och man kan aldrig någonsin sätta sig över en annan människa. Man har ingen aning om deras historia eller vad som gjort dem till den dom är idag. Man har ingen aning om de kanske har någon/några osynliga funktionsnedsättningar som man inte "bara kan släta över och rycka upp sig ifrån". Alla har inte den möjligheten!! Alla kan inte bara rycka upp sig och ta tag i saker. Ibland kan det handla om de mest "enkla" saker som att bara gå och handla, eller att gå utanför dörren. Och det beror inte på att människan inte vill, utan att han/hon helt enkelt inte vet hur det skall gå till, om så bara för just den dagen. Det sitter en låsning som inte bara kan öppnas på beställning. Och även om det är osynligt för ovetande människor utåt, så anser jag att det är oväsentligt i många avseenden. För ALLA borde behandla sina medmänniskor så som de själva vill bli behandlade och bemötta. Vi har alla olika förutsättningar i livet och alla hanterar dessa olika, oavsett funktionsnedsättning eller ej.


Att ha Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar skapar hinder i livet som de kan behöva hjälp att hantera. Och en förståelse från omgivningen gör detta mycket enklare. För individer med NPF så innebär det vanligtvis att individen har problem med att rikta uppmärksamheten åt de uppgifter behöver utföras. De tar ofta in för mycket intryck från omgivning har svårt att sortera dem, samt avsluta vad som var tanken från början. Orsaken till NPF är ofta medfödd och det finns en stor genetisk ärftlighet. Så mycket som 80 % av barn med ADHD har släktingar med likartade problem enligt Tore Duvner (1997).

Exakta orsaker till NPF är svårt att konkret svara på, för det finns inte någon som till 100 % kan ge ett fullbordat svar på varför det har blivit som det har blivit. Däremot så kan man säga att det har med brister i hjärnans funktioner att göra och svårigheterna kan man vanligtvis uppmärksamma redan i tidig ålder. En sak som man vet är att det finns i alla samhällsklasser och det beror inte på en dålig uppfostran. Tyvärr så känner föräldrarna ofta så ändå på grund av allt de får höra om sina "vilda barn" som aldrig kan uppföra sig på rätt sätt och aldrig lyssnar som de ska. Man har sett att en ogynnsam miljö kan förstärka funktionshindren för den drabbade och att en god omgivning kan underlätta. Symtomen kan mildras med åren, men långt ifrån för alla. Man vet ännu inte vad det beror på men personligen så tror jag att det beror mycket på omgivning och hur man själv kan lära sig att hantera det. 

Och en sak som jag vet, som jag lär mig mer och mer för var dag är hur värdefullt livet är. En dag kan det vara förlorat, ens eget, eller någon man älskar. För de flesta så talar jag lite i gåtor nu, men det beror på att det är för privat och jag inte vill lämna ut någon. Men de få som verkligen känner mig utan och innan. Mina riktigt trogna vänner som jag älskar och litar på över allt. De som är äkta, de vet vad jag pratar om. TACK för att Ni finns


Nu har jag ju haft turen att inte "bara" fått möjligheten att vara en del av denna lite annorlunda härliga värld privat, utan även i mitt arbetsliv. Och inte nog med det… Igår så var det 6 månader sedan min anställning som beteendevetare på Stöd och Resurs började så min provanställning är nu officiellt en tillsvidareanställning… JIPPI!! Jag älskar verkligen mitt jobb och lär mig mer och mer för var dag som går ♥ Och det mina vänner... Det är FANTASTISKT!!


Jag vill vara normal - Eric Donell


Finns bara ett ord - Fantastiskt !!

Ikväll så har jag varit på en alldeles fantastisk föreställning med Eric Donell - JAG VILL VARA NORMAL eller TOURETTE SÄTTER SPRÄTT.

"Eric Donell är skådespelare, sångare, regissör och flitigt anlitad föreläsare. Genombrottet som skådespelare kom med en huvudroll i 650 avsnitt av TV-serien Vänner och Fiender. Eric har haft närmare trettio olika jobb, fyra redan i åttonde klass, men han hade inget “privatliv” förrän långt upp i vuxen ålder.


Hela livet hade Eric känt att han var annorlunda, men varken Lärare, Läkare, Psykologer eller Psykiatrer kunde förstå vad det var för “fel” på honom. Av en slump fick han vid 28 års ålder veta att han hade Tourettes syndrom och, liksom de flesta med Tourette, även ADHD och OCD. I prisbelönta (Cinestar Prize for Best Youth Film) långfilmen Utanför din dörr beskrev Eric hur livet kan te sig för den som lever med Tourette utan att veta om det. Filmen, som ofta används som diskussionsunderlag i skolan, startade en våg av information i Sverige och Eric ingår numera i den grupp inom Riks-förbundet Attention som har till uppgift att sprida kunskap i Sverige om Tourettes syndrom" (http://attention-uddevalla.se/forelasningar.html).


Den bästa föreställning jag någonsin varit på måste jag säga!! Jag blev helt till mig =) Berörd ända längst in i hjärtat ♥ Vilken fantastisk människa!! Vilken inlevelse och vilket driv. Så himla fantastiskt att se!! Jag kommer att skriva om Tourette lite senare tänkte jag. Jag hoppas att jag hinner göra det ikväll, men jag har huvudvärk och har inte suttit ner hemma förrän nu... Så vi får se. Jag är galet trött, så det bästa vore nog att gå och lägga sig... ♥

Hola

Grey´s är här och jag har längtat som en tok!! Önskar dock att jag hade lite fler timmar idag, att klockan var typ 5 eller nåt. Då kanske jag hade hunnit med allt jag hade velat göra idag??


Bildkälla: http://lauramcwilliams.files.wordpress.com/2009/09/confused-monkey1.jpg

Tjille...

Nu ligger jag inte riktigt så superbra till tidsmässigt, så nu får jag lägga på ett kol. Tvätten skall hängas och vikas, huset skall städas, kvällsmat skall tillagas och barn skall läggas. Ville bara låta Er veta att jag lever!! Har ingen vidare bra dag alls och migränen har kommit som ett brev på posten...


Bildkälla: http://www.freewebs.com/kerista/photos/drawings/Migrene.jpg

Nytt fint till hemmet !!


My tattoos


Galet snygg måste jag säga !!


Idag tog jag fighten

Och jag vann den med!! För första gången på nästan två månader så sover min dotter middag. Metod?? - Samma som sist. Inte soooova... Jo sova!! Inte soooova... Jo sova!! Inte soooova... Jo, Milla behöver sova... osv osv. Trollet kämpade på bra, men Mamman var envisare idag, och vann fighten!!

Vem är det som gör detta mot dig ??


Bildkälla: http://images.paraorkut.com/img/pics/glitters/c/crying-1461.gif

Händer något dig så överlever jag inte... Det räcker nu...!!

Nakenchock ?!

Jag får skylla på att jag kom hem igår efter en lång jobbhelg... Jag står i köket med bara trosor och ett litet linne, och blir minst sagt ERTAPPAD. Två ventilationskillar knackar på dörren. Vi har tydligen fått brev om detta, men att det skulle vara idag har jag förträngt helt. Hela lägenheten såg ut som hej kom och hjälp mig och Lena springer runt halvnäck (!!!). Snuskigt pinsamt måste jag säga... Fick slänga på mig en morgonrock illa kvickt, men det hjälpte ju föga när dom redan sett mig genom köksfönstret... :S

Aftonbladet nästa... ??The Garden´s Tale


Oooops...

Tänk vad galet lätt det är att shoppa... !! Här är lite av det som kom med hem idag efter vår timma på TORP !! Snabb som attan är jag på att shoppa =) *BÄST*Klockan är 20:30 snart...

Men jag är gubbtrött så jag kastar in handduken för idag... Klockan ringer, som bekant, very tidigt i morgon. Natti ♥

goodNightAllTinyHearts.gif image by sharma33612

Inte mycket till sol

Nej, idag lös solen med sin frånvaro ;) Men vi har haft en toppendag ändå!! Det har blivit bad, restaurantbesök, fotboll och massa annat. Nu till middag/kvällsmat blev det som alltid, på söndagar, pannkakor, massa frukt, grädde och sylt. Det tackar hon inte nej till ;) Gött som attans var det!! =)

Vad har Ni själva haft för Er en söndag som denna ??

På väg hem till mig =)

Är DESSA raringar...

Bildkälla: http://sommarslyna.blogg.se/images/2009/495-converse-hi-top-optical-white-m_15314930_38242209.jpg

Ett par nya converse, och denna gången blir det ett par vita. Det är nästan ett måste att ha i skohyllan, om Ni frågar mig ;) *LÄNGTAR*

Finns det något underbarare ??HOPPAS att Ni alla får en fantastisk dag i solskenet!!

Hello sunday

Idag skiner solen och jag har bestämt att det skall bli en kanondag!! Vi skall hitta på en massa kul, "min kille" och jag. Jag möttes av en massa härliga bus och skratt när jag kom till jobbet idag. Härligt!! "Min kille" är på ett strålande humör och det har jag bestämt att även jag skall vara, trots att det var lite jobbigt att vakna idag... Men inget inte några koppar kunde råda bot på ;) 

Ingen kamera med mig till jobbet idag, men tack vare sötkicks så kan jag ju ta cambilder, och även filma om jag vill ;) Så här kommer två... En svart/vit och en grumlig!! Kösss.

Jisses...

Denna obeskrivliga kärlek som jag känner inför dessa små underbara liv är så djup att jag kan drunkna i den om jag inte passar mig... Idag ringde jag till Götet. Var bara tvungen att höra Raz röst, annars skulle jag bli galen av saknad. Och lilla prinsen säger till Mammisen att han saknar mig mycket och älskar mig massor. Och när jag säger hur mycket jag älskar och saknar honom så fnissar han lite sött ;) Har redan "paxat honom" direkt han kommer hem. Och jag har fått tillåtelse att överösa honom med pussar och sen skall han få sova i min säng på måndag med ♥ 

Milla kommer jag självklart att överösa med pussar även hon, men hon kunde jag inte prata med när jag ringde eftersom hon sov. R sa att hon hade varit pipig idag, så antagligen saknar hon sin Mammis även hon...?! Det gör i alla fall jag. Har inte fått träffa henne på två hela dagar :/Tror aldrig att jag längtat så mycket efter måndag som jag gör just nu...

Telephone


TACK allihop !!

Ni är verkligen fantastiska !! TACK för att Ni finns... Och till Er som kommenterat så fint och även skickat SMS... ♥♥♥ Är så lyckligt lottad ♥♥♥Tappat lusten...

Mmm, så är det lite just nu. Allt är inte jättebra... Men jag kommer tillbaka och jag kommer att hämta mig även från detta. Men det kommer nog se lite glest ut i ett par dagar i alla fall, även om jag säkerligen lämnar något spår... ♥


Bildkälla: http://pingolina.files.wordpress.com/2009/09/ledsen1.jpg

Nästa punkt i ordningen

Är att hoppa in i en snabbdusch, för än en gång så har tidsoptimisten varit framme. R och jag skall på utvecklingssamtal i skolan med alla hans lärare. Han går ju i två klasser nu (3 dagar med 3:orna och 2 med 2:orna) och då måste dom ju samla alla. Ett under att dom fått ihop detta mötet, med tanke på allas olika scheman. Men som sagt. Om 10 minuter bör jag vara klar och redo att traska bort, så jag får rappa på. Sonen är fortfarande inte hemkommen så han får jag med hinna hämta hem. Jag sa att han skulle vara hemma 14:30 så ännu är inte klockan slagen, men man vet ju aldrig om han kommer i tid. Det vore ju inte direkt första gången som min klocka går fortare än hans ;)

Galet ont !!

Igår var vi på Kick Off med jobbet... Jisses vilken dag/kväll det var alltså. Hade så snuskigt kul att Ni anar inte, men min kropp är helt förstörd :/ Invändigt alltså!! Som ett moment under dagen så skulle vi pröva på KETTLEBELL. Kettlebell kommer från Ryssland (Girya på ryska). Man avänder sig av vikt i gjutjärn som ser ut som en kanonkula med ett handtag på. Dessa väger olika mycket och det finns vikter från 4 kg upp till 60 kg, beroende ens fysiska förmåga. Kettlebellträning utförs genom att man genomför olika styrkestationer (à 45-50 sekunder) som finns uppställda. På dessa stationer finns styrkeövningar som utförs med maximal anspänning i hela kroppen (!!!) i varje repetition. Det gör så galet ont i min kropp idag alltså att det till och med gör grymt ont när jag sitter stilla. Men en grym känsla ändå, för tänk vilken träning jag fått =)


Bildkälla: http://www.workoutiq.com/images/kettlebells.jpg

Duktig som jag var idag

Så fick jag mig ett ryck att tvätta firmabilen på jobbet. Glänsande ren och fin blev den!! Men vad händer då?? - Det  börjar snöa (!!!!!). Hur 17 är det möjligt alltså...?? Att gå från solsken till snö bara på några minuter?! Och då blir ju bilen skiten igen... *PUST* 

Jag vill ha min vååååår... Ge mig värme!! :)

Why why why...??

Nu har e-legitimationen inte fungerat på flera dagar på försäkringskassans hemsida så idag ringde jag. På datorn får jag bara upp felmeddelande om tekniskt fel och jag måste nog anmäla VAB för förra veckan, typ NU, annars lär jag inte få några pengar. Men efter att jag knappat in allt i telefonen, personnummer och sheit för snabbare hantering... 

Vad säger dom då?? - Förväntat kötid är 20 minuter. Du har plats 300 i kön... Sweet :mad:

Skit skit skit...

Idag var det Raz tur att spy :( Trodde han skulle slippa eftersom det vara flera dagar sedan Milla spydde, men tji fick jag. Än så länge bara en gång så vi hoppas att det räcker med det. Mitt möte är i alla fall inställt. Hur det blir med jobb vet jag ännu inte, men jag hoppas att det går att lösa. Det måste det bara göra nu för jag kan inte vara hemma längre... Går det inte att lösa, så gör det ju inte, men jag hoppas verkligen det!! Stackars lilla mini-mannen :(

Not very fond of myself...

Right now... Jag har verkligen inte tränat på nästan två veckor, men igår så fick jag mig i alla fall lite träning. Gick i rask takt bort till bästa lekplatsen som finns ca 15 minuter ifrån vårt hem och där röjde barnen och jag loss totalt. Vi härja så att jag höll på att pinka ner mig alltså... Jagades, hoppade, sprang hinderbanor och klättrade i klätterställningar :) Så där förbrände jag nog en del :p Vet inte när det kommer bli träning nästa gång heller så idag fick jag lite ågren om jag skall vara riktigt ärlig. Men efter en långpanna med nygräddat hälsobröd och 150 situps senare så är jag i alla fall vid lite bättre mod... Känns skönt att kunna bocka av lite.

Nu skall jag hoppa in i duschen, sen blåsa håret, läsa lite i sängen, ligga spikmatta och sist, men inte minst... Nana. I morgon är jag tillbaka till verkligheten igen. Möte 10:30 sen jobb direkt efter... Packa borde jag klämma in någon gång med. Det vore nog bra?!

Dubbel sats

Inget utav dem alla punkterna som jag skrivit upp på listan i huvudet har infriats än... Förutom fikat = Icke bra!! Men jag har gett mig fasen på att få det gjort. Nu står en dubbel sats med hälsobröd i ugnen och gräddas för fullt. I morgon är det jobb igen och jag kommer knappt att vara hemma förrän på måndag morgon. Är hemma och vänder lite, men så mycket mer än så blir det inte... Och då vill jag ha betat av lite punkter som behöver göras innan.

Dagen idag har som sagt varit lite si så där... Fick ett ledsamt besked som gjorde mig ledsen, besviken och rosenrasande på samma gång. Man blir lika förvånad varje gång man upptäcker att det finns människor som är så onda och rätt igenom elaka att de inte ens förtjänar att andas av syret på vår jord. Men en dag så får vi alla vad vi förtjänar... Och för vissa kommer det bli ett smärtsamt uppvaknande. Då kommer de nog att ånga sina handlingar bittert!!


Funkar det inte nu...

Så har någon eller något tagit över min dator, så det så!!Nu då ??

Ser det bra ut nu ?? Nu har jag ändrat och grejat så nu måste det ligga rätt... !! Eller ?? Snälla svara snabbt *blir lite smått galen när bloggen bråkar* :SUPPDATERING (!!!!): När Ni kollar om det har fungerat... Glöm inte att trycka ner F5 så att bloggen uppdateras !! Ser det bra ut nu ??

Så här ser min ut ju...Vad 17 kan ha blivit fel, som gör att den inte ser sån ut på eran skärm...?? Skit skit skit också!! Jobbar jobbar jobbar... På att åtgärda designproblemet alltså :/

Löööööööv ♥

Jag har suttit som en besatt och hållt på med min jäkla design så att jag kan få den som jag vill ha den och nu tror jag minsann att jag är på god väg. Äntligen fick jag delat upp så att headern bara sitter under wrappern och att min meny sitter löst precis där jag vill ha den. Är så lycklig!! Har även lärt mig hur man "suddar ut bilder" som jag har gjort med bakgrunden, samt hur den inte upprepas nedåt. Som sagt... Det har tagit sin lilla tid är nu är jag alldeles stel i både kropp och ansikte. Jag blir ju helt besatt när jag sätter igång och vägrar ge mig tills jag hittar det jag söker!! Nu är jag i alla fall gubbnöjd. Men jag har redan bestämt vad jag vill lära mig här näst, fast det håller jag för mig själv än så läge ;)

Tjillevippen everyone... Jag kommer inte kunna sova, för jag är så uppskruvad, men jag skall i alla fall lägga mig och försöka... Klockan är ju trots allt halv 1.  

Men visst är det fiiiiint??!! :) NATTI.

Snart...

Söndagsmiddag hos päronen väntar och det ser vi fram emot. Mill och Mamman har satt på sin klänningar och vi är utvilade och härliga. Gick upp först efter 11 idag. Det gillas!! Rasmus sov hos Mormor och Morfar i natt. En riktig mormorgris är han den där ungen ;)

I och med att jag har vabbat så har jag varit "ledig" i en hel vecka, förutom ett möte. Och det hör ju inte till vanligheten. Känner mig änna nipprig och det skall bli riktigt kul att åka till jobbet på tisdag... *LÄNGTAR* På onsdag är det Kick Off med jobbet nu. Skall bli superkul =)GLÖM INTE ATT TÄVLA !!

Ni har fram till den 2 maj klockan 21:00 på Er!! Och Ni kan vinna, inte mindre än 300 kronor att shoppa barnkläder och andra käcka prylar för. Inte ens frakten betalar Ni. Än så länge är det bara ett 10-tal som är med, så passa på!!

Tävla gör Ni
HÄR...KOM IGEN NU!!
Ni känner säkerligen något barn som vill ha barnprylar. Eller?? Så rappa på nu, KOMMENTERA!!

Syndigt god

Fruktsallad, vaniljglass och kolasås äter jag nu. Samtidigt som jag ser en kul film. Super!! Tyvärr så är inte sötsuget borta, så vi får se vad vi kan hitta i skåpen. Något som inte gott, men inte allt för onyttigt. Har ju faktsikt skött mig hyfsat idag =)

Jag behöver filmtips på bra filmer!! Ge mig... Gärna lite nyare grymma rullar...

Ny vacker pryl... Välkommen hit !!


Bästaste ♥

Detta fick mini idag av sin Mormor. Gissa om hon blev glad =) Skorna sattes på direkt och nu sitter hon bänkad framför favvon Moomi som hon säger ;) Sötgöte!! Skorna är dessutom av äkta skinn, så förhoppningsvis håller dom lite längre... Söta som attsingen var dom med =) TACK TACK TACK!!Såå medan M har suttit bänkad framför Moomi så har jag slängt ihop en ljuvlig fruktsallad. Så nu pyser vi bort med den till bästaste bästaste Mormorn (enligt mina barn och jag ;)).


Ser lite färglös ut, men dom godaste frukterna är ju gula =)

Gårdagens...Underbart god medelhavssallad med räkor och dill, fullkorntortilla och vitlökssås ♥ Uppskattat av Oss alla!!

Jag fick för mig att jag skulle vara nyttig!! Tyvärr så "tvingade" raringarna Emma och Samuel i Oss pizza sen med, men det är en annan historia...;)

Jag är BÄST !!

I alla fall när det kommer till att rensa. Idag så har ytterligare ett billass fått ett nytt hem på Havskurentippen. Sedan så har jag även slängt ytterligare ett 10-tal påsar här hemma. Lena gillar att rensa, om det är någon som har missat det ;) Och jag är GRYM på det med!! Bra för själen är det också... För på prylar fastnar det energier, och ibland inte alltid så trevliga sådana. Allt, likväl som alla, har ju en historia... En historia som är alldeles unik ♥

Why ??

Inlägget jag skrev innan gick inte att kommentera fick jag höra, så jag prövar att göra ett nytt likadant för bättre tur!! Tar bort det jag skrev innan. Bland annat så har en ny klänning fått flytta in i min garderob alltså... Denna söta från Nellys.Hello föööckers

Lena börjar få syrebrist här hemma... Kan Ni förstå det?? Har varit inne sedan i söndags, förutom en liten sväng igår och slänga skräp och gå bort till vännen/grannen med lite lånade prylar... Idag vill jag uuuuut!! Och då menar jag inte på krogen, utan bara utanför dörren och få lite frisk luft. Mill är lite bättre så kanske kan vi ta Oss en liten promeniks i alla fall. Lite frisk luft skadar inte, även om  man inte är helt bra. Hon smittar ju ingen nu och är hemma för att återfå sina krafter. Känner inte att hon är redo för dagis än. Då måste man allt vara helt återställd och det är hon icke. Kanske kommer jag att gå in och jobba en sväng söndag-måndag, men det beror på lilltrollet och om mormor kan ha kiddows?? Längtar sååå till när hon kommer in på dagis. Härligt att hon får komma in till hösten, så slipper jag vara så beroende av min gamla mormor. Hon hon är en klippa!! En ängel med osynliga vingar ♥

Skulle vilja åka till tippen med känner jag... Man kan ju verkligen slänga hur mycket som helst när man väl sätter igång och röjjer. Farligt det där ;)

Hyss = Friskhetstecken

I morse 09:15 så stod Mill vid sängen och sa "Mamma upp e dig...!!" Min första tanke var att kanske kanske börjar skiten vända...?? *HOPPAS HOPPAS* När vi går ner för att äta frukost så väljer galningen pizzasallad + mjölk som hon längtat efter i flera dagar. Hur skall detta gå, tänkte jag, men hade inte hjärta att neka henne när hon visade tecken på att vilja äta. Det får bära eller brista. Precis då ringer telefonen i vardagsrummet och jag går in för att svara!! Det var Mamma som ville höra hur det var med Milla. Bara på en minut eller två så kommer hon gående in i vardagsrummet... "Mamma, titta många glassaj!!" Och ja, många glassar var det, för Milla hade öppnat varenda pinnglass i frysen och bitit av toppen på dom. Dom kom hon gående med...

Så ja, hon är BETYDLIGT mycket bättre nu, även om hon fortfarande inte är helt bra. Mammas lilla bustroll är i alla fall tillbaka ♥Var med att tävla om varor för 300 kr

Ping Pong Barnkläder tog kontakt med mig för ett par dagar sedan och undrade över om jag var intresserad av ett samarbete. Och efter lite funderade så bestämde jag mig för att köra... Så NU drar bloggen alltså igång med en liten tävling =) 

Alla kan vara med och tävla och det enda du behöver göra är att skriva att du vill vara med och tävla. Skulle just DU vinna så mailar du mig dina kontaktuppgifter och vad du vill ha för vara/varor (artikelnummer och storlek). Om du vill dubbla dina chanser att vinna så gör du ett inlägg i din blogg och länkar till mig. Tävlingen pågår fram till 2 maj klockan 21:00. Jag kommer att dra en vinnare och vinnaren kommer sedan att pressenteras här i bloggen!! Vinnaren får själv välja en eller flera varor till ett värde av 300 kr från Ping Pons hemsida.


Du får gärna låna min bild för att lägga upp i din blogg om du vill länka till mig!!

GOOD LUCK EVERYONE !!


Fossingar...Inspiration...

Lena behöver matinspiration!! Jag känner att jag äter grymt fel mat hela tiden. Eller, egentligen inte fel kanske, förutom allt sött, men under väldigt oregelbundna tider. Och detta är inte bra!! Jag skulle verkligen vilja lära mig (och barnen) att äta minst 5 gånger om dagen. Barnen gör ju det när som är på skola och dagis, men jag själv är sjukt dålig på det. Hur gör man??

JAG BEHÖVER TIPS !! Vid vilka tidpunkter är det bra att äta, och vad är exempel bra att äta då?? Sen att jag verkligen måste lägga ner allt sött alltså. Eller lägga ner är fel ord, men begränsa. Man mår så mycket bättre med bra kost, men min motivation att minska på godiset är såå låg. När det kommer till att äta rätt är jag näst intill ryggradslös. Men jag VILL ändra på det, och det är alltid ett steg i rätt riktning.

Super Mario Snygg


Lång dag...

Denna dagen har inte varit vidare rolig och jag är glad att den är förbi snart. Det gör så ont i mig att se min lilla tjej så dålig. Men jag tror att det går i rätt riktning. Nu har hon inte spytt förrän 15-tiden och hon har lyckats behålla lite vätska. Idag har hon kissat 3 gånger. Trodde aldrig att jag skulle bli så glad över lite kiss... Men hon är fortfarande riktigt medtagen och orkar knappt stå på benen. Hon satt upp en liten stund i kväll i alla fall. Alltid nåt!! Så i morgon så kommer jag att vabba för första gången i mitt liv. Skulle jobbat torsdag och fredag, men kan inte lämna henne när hon mår så här.

Men hur fasen vabbar man?? Har aldrigt gjort det, och har inte en aning om hur det går till. Antar att jag skall ringa försäkringskassan?! NÅGON som vill dela med sig??

Designbyte

Ahhhmen... Nu är det dags igen!! Behövde få in lite VÅR även i bloggen och jag är ju helt såld på rosor nu, men det har nog de flesta fattat ;) Men visst blev det fiiiint ?! =)Romantiskt, vitt och rosigt ♥Precis som det skall vara... Och jag verkligen LÖÖÖÖÖV my new sheets !! Dom är inte bara fantastiskt vackra, dom är oerhört sköna. Och billiga var dom med!! Det gillas =)

J***a skit !!

Bakterierna svämmar över här hemma känner jag och jag spritar, spritar och åter spritar. Stackars mini bara krymper och krymper känns det som. Tur att jag får i henne vätskeersättning i alla fall. Hon bara ligger... Lilla vackra tösabiten ♥ Hon har kissat en gång i alla fall idag. Ett steg i rätt rikting även om hon inte orkar göra annat än ligga...

Vad göra ??

Först nu så går denna Mamman upp idag. R är i skolan och efter att jag han blev klar i morse la jag mig igen med min sjukling. Jag trodde hon skulle kunna gå till dagis i morse så jag kunde jobba lite, men shi fick jag. Vet i 17 vad det är med stackarn, men hon piggnar inte till och hon får inte i sig tillräckligt. I morse ringde jag sjukvårdsupplysningen för hon har inte kissat sen igår morse (!!!). Men det enda jag skulle göra är att fortsätta ge vätskeersättning och skriva ner vad hon får i sig... Vällingen kommer ju bara upp, så antaglingen blev tarmen så retad av magsjukan att välling är för mycket för den att klara av... ?!

Hemskt är det att se henne så medtagen... Hon sover hela tiden och gör hon inte det, vill hon bara se på film i soffan. Än har hon inte gått upp idag!! Om hon går någonstans så stannar hon och lägger sig på golvet i stället, för att hon inte orkar... Lilla trollungen!! Måtte hon bli pigg och stark snart igen...


Converse

Hur 17 kunde jag glömma av att jag hade dessa raringar i mina ägor ?? Men med alla dessa skor så är det kanske inte så konstigt...?! ;) Hi hi hi... Grymme skorna är de i alla fall och de skall få användas flitigt =)Hahahaha... BÄST !!


Hurtbullen är i farten...

Ännu en gång =) Jag har fyllt min bil med skit, again. Så det blir ytterligare en tur till tippen. I löööv rensning!! Bra för själen ♥ Och inte nog med det... Idag morse var jag nere och köpte nya sommardäck för mina sista dineros så nu rullar jag aningen lättare på vägarna... Sweet ♥

Dagens möte

Förresten... Hon som kommer hit heter Anita Larsson Staen. Hon är utbildad Sensomotorisk Reflexpedagog på Alla Sinnen i Stockholm. Vi skall diskutera om detta är något för "mina" barn på jobbet och om det är det, vilket jag tror att det kan vara, så skall vi antagligen boka in lite utbildningsträffar för personalen så att även vi kan bli utbildade inom detta. Tror att detta kommer att bli kanon. Men först så för jag se vad som gäller och hur det verkar...

Skriver mer om detta sen under Psykiatri by L. Nu måste jag göra i ordning mig, för jag måste hinna köpa sommardäck först...

Dockis sover än...

Min lilla pärla är helt slut efter magsjuke/feber-bravaderna. Hoppas att T fick tag på dagis i alla fall för jag har inte nya telet. Men dom har inte ringt så jag antar att allt är i sin ordning. Igår var lillan rätt pigg trots allt. Hon har inte spytt sedan söndags natt, men hon har ju haft feber. Igår var det dock lugnt, men hon behöver vila upp sig. I morgon blir det dock dagis en stund för jag måste jobba lite. Har ett möte idag med, men jag har fixat så att hon kommer hit, så har vi det här hemma, så det är fina fisken. Hon smittar ju inte längre trollet...

My new tattoo

Lite småjusteringar skall till bara, men annars är den klar. Det är min detaljstörning dom är i farten. Minsta lilla prick/streck/färskiftning måste stämma överrens. Men så är det... Anyway  I löööv it!! Den sitter som gjuten på min kropp ♥

Hahaha... Klockrent!!

Idag vill jag ligga i en solstol på en altan och dricka vin, käka sockriga saker, bläddra igenom olika modemagasin och njuta av solen. 

Nu har jag ingen solstol på en altan (än), jag har inget vin, inga sockriga saker som jag kan proppa i mej, och inga nya modemagasin jag kan njuta mej igenom.
Life sucks.

Nu kommer mamma, senare blir det iaf sockriga saker jag ska proppa i mej!! Det ska jag lova, fuck dieter fuck smala människor. Gilla socker, dubbelhakor och bilringar hhaha. Gud mitt socker begär dödar mitt förnuft om att äta nyttigt".

Hahahaha... Snacka om att en viss fröken Kittelsen har tagit orden rätt ur munnen på mig... Precis så tänker jag ofta ofta ofta. Jag vill gärna äta nyttigt, träna en massa osv. Men sötsuget är helt enkelt för svårt att stå emot. Jag är en beroendemännika, I know. Gillar det inte, men sockret känns ändå som om det är ganska harmlöst?! Och det är ju bara sååå GOTT...


Är han verkligen sann ??

Eller är det något halvtaskigt skämt eller nåt?? Annars är det illa...

http://www.vk.se/uploaded/document/2010/4/1/sVK100401E1D1-033.pdf

Svar på kommentar

Med tanke på att du bor 20 mil ifrån mig och inte känner mig ett endaste dugg, så var det en väldigt onödig kommentar som du gav mig…

 

Kattungen du skaffade, avlivade du den eller när du tröttnade på den, eller hade du medkänsla nog att ge den ett bättre hem?

Jag vet att jag egentligen bara borde ignorera dig, men du skall få svar på din tattiga fråga ändå, för jag står för vad jag gör. Till skillnad från dig som måste vara anonym i dina anklagelser mot främlingar…

 

Min Elton var, och är ännu, det finaste som går på 4 ben och det var ett fruktansvärt beslut som jag och barnen var tvungen att ta. Men för HANS bästa så fick han flytta tillbaka till uppfödaren, och dom var glada att få tillbaka honom. Bara två veckor efter att jag tog hem Elton så fick jag nytt jobb, vilket gjorde att jag var tvungen att vara borta flera dygn på raken. I början fick Elton vara hos min bror då jag jobbade, men sen fungerade inte det längre ihop med hans katt. Detta ledde till att Elton fick vara hemma själv i flera dygn med bara några besök av R som gav honom mat och färskt vatten. Elton var och kommer nog alltid att vara en väldigt social liten kille som behöver ha människor runt sig och han mådde inte bra av att vara själv så mycket. Jag prövade att kastrera honom för att se om han blev lugnare, och inte hade så ont utav att vara ensam, men det hjälpte inte heller. Då jag är ensamstående med mina barn så är INGEN hemma när inte jag är hemma. Och det är inte rätt att lämna någon ensam så länge. Eller anser du i stället att jag borde varit mer ego och låtit honom bo kvar, trots att vi knappt är hemma flera dygn i veckan?? Nu bor han 1,5 mil här ifrån, där han föddes, hos människor som vi känner, tillsammans med många andra katter och även en hund. Han är också ute och springer i skogarna hela dagar, om så önskar. Och vi får komma upp och träffa honom när vi vill.

 

Så svaret på din fråga... JA, jag hade medkänsla nog att ge den ett bättre hem, hur ont i mig det än gjorde att lämna bort honom. Men kom inte och säg att det var för att jag tröttnade på honom för jag älskade det lilla knytet och det kommer jag alltid att göra. Barnen och jag har varit jätteledsna över detta beslut och gråtit massor, men det var tvunget för Eltons bästa.

 

Så varför du kläcker något så okänsligt, det övergår mitt förstånd. Men det säger mer om dig, än det gör om mig.


Knyter mig tror jag...

Jepp, jag tror änna jag får ta och göra det!! Är inte direkt jättetrött, men jag har en lång körning i morgon bitti. Avskyr verkligen när det är långkörningar på morgonen. Det sker inte ofta, men jag som som är en sån sömntuta är livrädd för att somna. Undrar om man märker det innan i så fall?? Nej, jag skall inte somna i bilen med någons barn i. Men det är just det!! Gillar inte att köra andras ungar längre tider, inte när inte deras föräldrar är med i alla fall. Är så rädd att något skall hända. Självklart är jag rädd om mina egna små solstrålar med, men då är det jag själv som har kontrollen. När det är andras så litar som på mig när dom lämnar sina barn i min vård. Sen tycker jag iofs att jag kör som en gud, men man kan inte vara nog försiktig. Olyckor kan hända när som helst och man får aldrig bli för stöddig!! En anledning till att jag inte gillar att köra i Götet. Där är dom inte kloka någonstans när det kommer till körningen. Jag älskar Göteborg, men INTE att köra där. Än har jag inte krockat på mina 9 år som körkortsinnehavare, men man vet aldrig. Hoppas att det får fortsätta så. 

Men som sagt... Sova var det ja!! Får hoppas att John blund kommer strax, och när väl lägger huvudet på huvudkudden så lär jag väl slockna direkt. Jag har varit uppe tiiiiidigt idag. Och när ungarna tjattrar innan klockan är 6... Ja, då är inte Lena lycklig!! JuuuuHuuuuu ≈ Sweet dreams everyone ♥

Stackars liten =(Thompson ringde mig tidigare idag och berättade att Millisen är jättedålig och har spytt hela natten och dagen =( Usch, vad hjälplös man känner sig när man är på jobbet då. Självklart så fixar han detta, men jag vill vara hos min bebis när hon är dålig. Hon behöver ju sin Mammis =( Stackars trollet... Tur att det bara är en dag kvar!!

UPPDATERING: Inte nog med att hon spyr, hon har nästan 40º feber med =( Usch, för att vara 10 mil från henne nu... *GRÅTER* Men i morgon bitti så slutar jag och då åker jag raka vägen och hämtar hem henne ♥

Så trött idag... !!

Vargen ylar i nattens skog, han vill men kan inte sova.

Hungern river hans vargabuk, och det är kallt i hans stova.

Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog, ylar av hunger och klagan.

Men jag ska ge'n en grisasvans, sånt passar i vargamagar.

Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog, och hittar sig inget byte.

Men jag ska ge'n en tuppakam, att stoppa ner i sitt knyte.

Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.

Sov, mitt barn, i bädden hos mor, låt vargen yla i natten.

Men jag ska ge'n en hönsaskank, om ingen annan har tatt'en.

Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...


Inte världens snyggaste...

Men jag behövde få bort designen jag hade. Den var så trist och tråkig!! Nu blir det en lite gladare variant i alla fall... Har inte hunnit göra en ny header (denna var sparad på datorn), men det kommer när jag får tid och lust. Denna vintriga går inte för sig ;) Nu väntar sängen på mig. Senast 22:00 sa jag idag, men det sket sig!! Natti gott folk ♥I morgon...

Så syns vi antagligen igen (läs: självklart) men nu är jag för trött för detta... Sängen har skrikit efter mig länge och jag har varit trött hela dagen... Dåligt bloggande, men får kompensera lite med en bra låt i alla fall. Amy McDonalds nya skiva A courius thing är ju bara så bra. Här med låten, Don´t tell me that it´s over. NATTI lovers ♥

Verktyg

Frequently Asked Question(s)... Detta är en samling frågor och svar på frågor som vanligtvis ställs. FAQ:en utformas i enlighet med användarens behov. Detta verktyg, som är i form av exempelvis en bok eller ett häfte, används till en eller flera svar på ofta förekommande frågor. FAQ:en uppstod för att minska mängden enkla frågor och motverka att samma fråga ställs upprepande gånger. Detta leder också till att innehavaren av FAQ:en får möjlighet att lära sig söka och finna den information som önskas. Många måsten

Idag är det mycket som skall göras på min lista... Jag skall hämta ut paket, åka till torp och lämna in Raz dator och byta skor, åka till kontoret och lämna papper, lämna post på lådan, handla mat till jobbet inför helgen, lämna Raz hos Mormor och Morfar, och sen går jag själv på klockan 14:00 igen och jobbar tills på måndag. Fullt upp med andra ord ;)

Tattoo

Jajjemen... Idag var det dags för tredje och sista sittningen på min skönhet. Jag pratar självklart om min nya tattoo =) Nummer fyra i ordningen är det och nu är den äntligen färdig!! Är så grymt nöjd att Ni anar inte... I lööööv it!! Den är verkligen gubbläcker. Just nu så har jag väldigt ont och är svullen, men det lägger sig snart. Prövade en ny grej idag som funkade galant =) Kommer att lägga upp bilder snart, men svullnaden får lägga sig lite först. Men säger bara en sak... Den är heeeeeet ♥

Jag tror...

Att någon har bonkat på mig med en hammare eller något... Jisses vad jag är trött!! Tänk om tvätten kunde hänga upp sig själv.

Amore


Today is the day...

Kanske kanske kanske... Eller lättare sagt, förhoppningsvis, så har jag något jäkla läckert att visa upp sen. Om jag vill och vågar vill säga ;)

Nu... Jobba vidare... Kössss.

Trubbel i blåbärsskogen...

Spisen har pajat på jobbet precis, vilket INTE är en höjdare då jag alldeles nu skall laga middag. Eller lättare sagt håller på. Helt plötligt blev det bara svart =( Har även gjort en blåbärskaka som skall in i ugnen men den kan jag lösa ändå. Vi har en extraugn här bredvid som klarade sig så jag hoppas att vi kan få lite mumsig blåbärskaka till kvällen. Jäkla teknik som ALLTID skall gå sönder när jag är i närheten =( Tur att det inte var "mitt fel" i alla fall...

I fall det är någon som har missat detta, så säger jag det igen... JAG HATAR TEKNIK!!


Bildkälla: http://www.alltommat.se/polopoly_fs/1.4336!image/3456411117.jpg_gen/derivatives/full/3456411117.jpg

UPPDATERING: Jäkla skit... Det var bara lampan i den andra ugnen som fungera, ingen värme kom där heller =( Stackars min kaka som bara bönar och ber om att få gräddas, när den hysteriska bagaren står och tittar drömmande... :/ Tror att proppen har gått, men vi har inga på lager. Skall försöka ringa hit någon som kan komma med proppar!!

Fantastiska nyheter...

Det går framåt mina vänner... MILLA har halverat sin plats i barnomsorgskön sedan senaste samtalet, då hon hade plats nr 20. Så antagligen kommer hon få börja i Augusti sa han. Rektorn som ringde idag kunde inte lova säkert, men han trodde det. Jag är ju så kvalifiserad som jag kan bli, eftersom jag både är ensamstående och arbetar 100 % oregelbundna tider kvällar och nätter. Äntligen börjar det hända grejer =) Då har hon "bara" stått i kö i ett år!! Jag blev sååå LÄTTAD efter detta samtalet.

Men tänk... Utan mina underbara föräldrar, bröder och världens bästa mormor så hade denna pricken här inte kunnat ha världens bästa arbete... TACK för att Ni finns!! ÄLSKAR ER ♥

Mjukstart...

Men i morgon börjar allvaret... Sedan blir det jobb för hela slanten i 6 dagar!! Idag har det bara varit förberedelser, men har lite kvar. Tur att man kan göra sånt hemifrån. Idag har jag varit på gymmet med. 3,5 timma senare och 1000 kcal fattigare så var jag både trött och hungrig. Lina darlingen och jag körde gärnet med gym, CT, PW, spinning och s-core. Duktiga vi!! Därefter hade vi gjort oss förtjänta av lite utekäk... Pita åt vi på och jäkel var gott det var. Det blev var sina hälsotallrikar med kycklingfilé och annat gott. Dit kommer jag definitivt att gå fler gånger =)

Lina deffar och är kanonduktig!! Jag är däremot sjukt godissugen och nu på kvällen fyllde jag på förrådet lite med en bit morotskaka och dubbelbitars Coco. Mumma!!

DH och Cugar... Ni missar väl inte?! Tjille... ♥

Scheisse

Jag kan verkligen INTE sova!! Detta är icke bra... Så efter ett tags stirrande i väggen, så gav jag upp... Gjorde mig en tavla i stället. För vet Ni vad ?? Lena har gått och blivit konstnär på äldre (??) dagar... Det Ni ;) En fin tavla som jag skall ha i mitt sovrum. Tyvärr så vågar jag inte lägga upp den här, men den existerar, och det är inte fy skam ;)

Och nej, om det är någon som trodde att jag på fullaste allvar tycker mig ha blivit en konstnär, så är jag IRONISK!! Men det är trots allt mitt första verk så jag tänker faktiskt rama in den och hänga upp den på väggen =) Varför jag får för mig att göra sånt här mitt i natten, kan jag tyvärr inte svara på. Idésprutan Lena kanske slog på stort...?? Eller så var det kanske så enkelt att jag fick mig en härlig välbehövd sovmorgon i morse. Men hur härligt det än var, så ledde det till att jag är sleepless in u-a just nu... Nu gör jag ett nytt försök till att sova ♥

JB kom och ta mig är du SNÄLL...!!

Blivande konstnär ?!

Jag tror minsann, närmare bestämt, att jag har fött fram en blivande konstnär?! Hur fantastiskt fina är inte hennes verk?! Jag blev helt förstummad när jag upptäckte hennes talanger härom dagen =) Min duktiga lilla skrutta ♥


Grattis sötnos !!


F**n säger jag bara !!

Rasmus dator, som han fick i födelsedagspressent (han sparade ihop till en del av den), är helt död. Laddaren lyser att den är fulladdad, men skiten går inte att sätta på. Han har alltså haft den i knappt 2 månader, då han fyllde 15 februari. Fyyy vad tröttsamt säger jag bara!! Och han har verkligen inte varit oförsiktig med den eller så heller. Den står säkert på hans rum, och den har aldrig lämnat hemmet. Så himla trist!! OK, det går väl på garantin, men garantin skall väl inte behöva användas när datorn inte ens är två månader?! Och en bra dator skall det vara med. Antar att vi än en gång berikats med ett tekniskt måndagsexemplar =(


Beroendeframkallande !!


Leker lite...MEN... Nu är det sängen... Egentligen för längesen!! Natti.

Åhhh vad jag älskar...


Vacker eller bara vacker ?!


Ett stycke morotskaka

Äntligen så fick jag slappnat av lite så att tummen som suttit hårt i r*ven kunde släppa. Och ett stycke morotskaka blev det =) Än så länge har jag inte smakat den, för den måste få stelna till sig lite först och svalna, men jag hoppas att den smakar bra. Smeten var för jäkla god i alla fall och glasyren med ;) Bra att Maggan och dom kommer i morgon, för annars skulle jag antagligen segat ett tag till... ?! Nu fick jag ju en bra anledning till att baka =) Bilden nedan är lånad, men sen var rätt lik. Och sådana physalis skall jag med lägga på tänkte jag ;) 


Bildkälla: http://nuharjagskrivitmin.blogg.se/images/2009/morotskaka__55740701.jpg

Neeeeeeej !!

Mamman går upp en liten stund på övervåningen... Då passar dottern på att smuggla ut ett stort smörpaket. Tycker att det är väldigt tyst så jag ropar efter min dotter och får inget svar... Ropar igen och frågar om Milla gör bus. Jaaaa!! Får jag till svar... Det är jajja säger hon sen... Går in vardagsrummet för att se vad hon har gjort!! Och synen jag möttes av var bra mycket värre än jag kunnat ana... Hela soffan (inte hela, men halva) var täckt av ett 1-2 centimeter bredd lager med SMÖR!! =( Jag ville bara grina, men säger relativt lugnt att detta är verkligen INTE OK Milla. Nej, det är fel, svarar dottern. Men vad 17 hjälper det?! Får av henne kläderna, eftersom hela hon är täckt också. Det var ett stort paket med 600 gram i.

Då börjar hon storyla helt förtvivlat... Och vet Ni varför?? - Jo, Mamman var sååå ELAK att hon tog av Millas nya fina munkjacka, för att försöka rädda den. Milla ville ju ha på sig den!! UNDERBARA TROTS :/Kalastime

Idag så har vi varit på släktkalas hos Kristina, Rasmus bonusfaster, som fyller 21 år i morgon!! Jättetrevligt var det och släkten var samlad. God mat + tårta och en massa trevligt sällskap. Kristina är rolig för hon har ju en lista som man får köpa pressenter ifrån, som hon vill ha. Denna lista hade inte jag sett innan, men vi chansade och det verkar som om det blev lyckat. Sen så får vi ju tänka på att jag har en jäkla bra smak med ;) Det blev en kepa och solbrillor.Barnen hade lika kul som alltid och dom ville inte hem, så vi bestämde att vi skulle ses redan i morgon igen. Fast då kommer dom till Oss. Pojkarna fungerar så himla bra ihop numera. Helt fantastiskt!! Marcus är ett halvår yngre än Rasmus, och så är han Rasmus farbror ;) 

Kameran var ju självklart med, och kort togs det...


Becca och Tigrero

Skönheten ♥

Syskonen Maggan och Git

Vackra Becca ♥

Vackra födelsedagsbarnet ♥

Kikkis öga ;)

Lilla charmknutten Tiger ♥

Pojkarna fastnade inte på kort idag, för vi såg dom knappt. Dom sprang runt och lekte och roade sig själva, men här kommer en "gammal" på dom sedan sist...


Denna bilden är tagen av Maggan (kanske Kristina). Jag var visst fotografen ändå ;)

TACK för en fantastiskt trevligt kalas!! Syns i morgon goingar!! MAGGAN... Ta med ett USB-minne om du vill ha bilderna som jag tog idag. Har massa mer än dessa, men orkar inte lägga upp alla!!

Då var det dags...


Kvällen hos mig...

Bara en massa skit på TV:n just nu, så jag bränner på en rulle i stället. Och inte vilken som helst heller... Jag må vara helt rubbat nu, med tanke på att jag sover själv, men Lena har fått för sig att hon skall se på skräckfilm... De bortglömda. Så det så!! =)

Detta står på menyn hos mig...Sötaste påskkärringen ever ♥


Fiiiin


Innan fruktsalladen...

Så måste jag bara berätta en fantastisk sak... Milla har varit så oerhört fantastisk idag att min kärlek till henne nästan har fått mig att lyfta från marken. Det senaste så har hon varit så trotsig att jag bara velat spy på henne. Hemskt, jag vet, men det är den nakna sanningen. Det är oerhört frustrerande och det värsta av allt är att jag vet ju själv hur man mår när man inte mår bra. Jisses vad hemskt det har varit i vissa trotsperioder. Och det gör ju att man känner sig så himla hjälplös som Mamma. Men idag var all den hemska trotsen som bortblåst... Hon har skrattat, gosat, busat, kramats och bara varit så där underbart charmig som bara hon kan. Idag så tittade MIN TJEJ fram igen och hon har varit här hela dagen. Det var så underbart att se ♥ Och även om den trotsiga lilla miniterroristen kommer tillbaka i morgon så gör det inget, för vi fick dagen idag. Och jag vet att vi kommer att få många fler fantastiska dagar tillsammans. Det är någonting hon måste gå igen bara... Även om det inte känns så "bara" när hon håller på 24/7.

Var bara tvungen att säga det... Idag har varit en fantastisk dag och jäkel vad jag älskar mina fantastiska ungar ♥Mamma-Son-Dag ♥♥♥

En Mamma-Son-dag har det varit idag och lillprinsen och jag har haft det så mysigt. Draktränaren tog Oss båda med storm, men jag undrar om inte jag var snäppet mer såld än vad han var ;) Fast han älskade den han med. Den kommer få en säker plats i våran hylla när det kommer på DVD. Nu sitetr jag uppe och R nere ;) Måste få ordning i mitt sovrum innan läggdags, det ser inte roligt ut. Men värre har det varit, så nu är inte hela världen. Har slängt MASSOR!! Och mer skall slängas =) Fick även hem lite mer nya prylar idag med... Tre vita tavellistor, en vit hylla och 12-pack glas. Det gillas =) TACK Mami och Papi för att Ni finns och att Ni erbjöd Er att ta min minsta ljuvlis idag, så R och jag kunde få lite egentid ♥

Nu... Lite mer FRUKTSALLAD!!Att fira påsk

Påsken firas, enligt den kristna tron, den första söndagen efter den första ecklesiastiska (kyrkliga) fullmånen som infaller på eller närmast efter den 21 mars. Påsken är den äldsta och största kristna högtiden och firas till åminnelse av Kristi uppståndelse. Från början så kom påsken från den judiska påskfesten, som firar till minne av israeliternas uttåg ur Egypten.

 

Påsken kan delas in i tre delar och man talar då om fastlagen, fastan och påsken. Fastlagen är de tre dagarna (dag 49-47 före påsk) före fastan och fastan inträffar då 46 dagar före påsk och varar ända fram till påsk. Egentligen så skall man då fasta i 40 dagar. Söndagarna skall räknas bort, då man inte skall fasta på en söndag. Självaste påsken då, infaller inte på påskafton utan på påskdagen. Och anledningen till att vi firar påsken är att det var den dag då Jesus uppstod från de döda.

 

Det berömda påskriset som vi dekorerar med skall vara en påminnelse av Jesu lidande. Förr så piskade man varandra med ris på långfredagens morgon för att påminna om Jesu lidande.

Långfredagen är en dag som man inte skall göra mer än man måste. Dagen utmärker sig med stillhet och tystnad på grund utav att det är den stora sorgens dag. Långfredagen är dagen då Jesus dog. Man skall äta en enkel rätt, inga onödiga sysslor skall utföras och barnen skall inte få leka. Stämningen skall vara dyster och ledsam. Innan1969 var alla offentliga nöjestillställningar strikt förbjudna under långfredagen.

 

På påskafton firar vi påsk, men det är egentligen inte förrän vid midnatt som den egentliga påsken inträffar. Det var då som Jesus uppstod från de döda. Det är därför som påskdagen är en glädjedag och den största högtiden inom den kristna tron. Uppståndelsen är central i det kristna budskapet.

 

Att vi äter mycket ägg vid påsken har att göra med naturen. Med tanke på att våren stundades så började hönsen värpa. För övrigt är ägget en symbol för pånyttfödelsen – påskens centrala tema.


Draktränaren (2010)

Handling: I en mytisk värld befolkad av väldiga vikingar och vilda drakar lever tonårsvikingen Hiccup på ön Berk. Där det är en livsstil att slåss mot drakar. Snart är det dags för initiering, den stora chansen att visa sig värdig för hans stam och hans far. Men när han möter, och även blir vän med, en skadad drake vänds hans värld upp-och-ner.

SF Bio: Draktränaren (sv tal)

Lena recenserar: Åhhh vilken fantastisk film säger jag bara!! Tror nästan att det är den bästa genom tiderna...?! Älskade den verkligen. Den var så gripande och så fin!! Satt och bölade i biosalen ;) Denna film får en välförtjänt 10/10. Och skulle jag kunna ge mer, så skulle den få det. Denna överträffade mina förväntningar flera gånger om. SE DEN!!

SnartBildkälla: http://content-resources.sympatico.ca/content/channels/movies/imdb_boxshots/tt0892769.jpg

WOW !!

När jag skall ta en sista liten kik i mailen och bloggen innan natten så ser jag att jag fått ett mail från ingen mindre än ELISABETH RÅBERG!! Fattar Ni eller?? Vad är oddsen?? Finner inga ord!! Blev så glad =) Skrev ju HÄR om när jag hade varit på hennes föreläsning, Omsorg utan våld. Konsten att möta människor med autism, och hur mycket jag berördes av den. Avslutningsvis så skrev jag så här...

"Jag vill rikta ett STORT TACK till Elisabeth för denna föreläsningen, även om jag är övertygad om att hon inte läser min blogg ;) Det betydde oerhört MYCKET för mig, även om jag var för omtumlad för att klara av att prata just då".

Och nu får jag denna kommentaren i bloggen... HELT FANTASTISKT!! =)

Tusen, tusen tack för dina fantastiska ord om mig och min föreläsning! Och jag läste faktiskt din jättefina blogg:-D
Kramar från
Elisabeth Råberg
Författare till boken:
"Omsorg utan våld. Konsten att möta människor med autism"


Jag skulle kunna...

Blogga MASSOR idag, för det finns en hel del som jag skulle vilja printa ner. Men idag är det BARNENS dag. Vi har varit på ÖF och lekt, påskpysslat, lekt på berget, och varit på påskfika och målat påskbrev med föreningen. Vi har varit ute näst intill hela dagen, förutom när vi skulle äta middag. Även där hade barnen sista ordet och de valde korv, makaronen och blandsallad. OK, salladen lade Mamman till ;) Nu säger prinsen att han vill se på New Moon så jag antar att jag får lyda. Men först... Plocka fram en massa mys ♥

RSS 2.0