Kanelbrownies
Amerikansk favoritkaka med choklad och nötter. Vi har lagt till en spännande kanelsmak.
Ingredienser 24 st:
200 g smör
200 g mörk choklad (jag blandade med vit blockchoklad)
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
24 valnötskärnor, ca 50 g (här tog jag kokkos i stället)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Recept från: www.arla.se
FANTASTISKT GODA KAKOR!! Pröva dem vet jag ;)
Tack för receptet
Fy fasiken så gott det hade vart! Göra ikväll kanske, det är ju ändå advent och då kan jag ju unna mig=)! Tack för recept!
Kram
ser farligt gott ut =) bloggen är jätte julmysig förresten !!pösss